Bedrijfstrainingen

 

Elke medewerker in goede conditie? Fitte werknemers hebben meer plezier in hun werk en leveren betere mentale prestaties.

Er is veel kennis over wat trainen voor je fysieke gezondheid kan betekenen. Zo verkleint trainen de kans op een hartaanval, beroerte, hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en kanker. Het hebben van een slechte conditie is even problematisch, als roken, diabetes of hartaandoeningen. Wanneer je in goede conditie bent heb je 40-60% minder kans op vroegtijdig overlijden.


Minder vaak hebben we het over hoe belangrijk fysiek trainen voor het brein is. Direct na inspanning op hoge intensiteit verbetert de doorbloeding naar de hersenen en worden chemische stoffen in het brein verhoogd. De verhoogde zuurstoftoevoer verbetert het concentratievermogen, het geheugen, het leervermogen en vermindert de kans op vermoeidheid. Je gaat lekkerder in je vel zitten en je ervaart minder stress.  


Resultaten uit het onderzoek van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) laat zien dat wanneer een werknemer aan de fitnorm voldoet, in plaats van de beweegnorm dit tot twee keer meer besparing oplevert op het gebied van verzuimkosten. Elke euro die je in gezondheid van je personeel investeert, verdien je met met 2,5 tot 4,9 euro terug.


Neem contact op voor een op maat gemaakte motivatie & trainingsprogramma bij u op locatie. Naar ons toekomen is in goed overleg natuurlijk ook mogelijk.

 
 
E-mailen
Instagram