HIIT

HIIT is de afkorting voor High Intensity Interval Training. In korte tijd doe je een intensieve training die bestaat uit verschillende oefeningen gecombineerd met een korte periode van rust. De oefeningen volgen elkaar snel op. Een HIIT-workout duurt vaak 30 minuten, maar kan ook iets korter of langer zijn. Kort maar krachtig dus!

HIIT heeft een positief effect op conditie, vetverbranding en de opbouw van spieren. Je kunt er snel fit mee worden! Doordat de oefeningen elkaar zo snel opvolgen, werken je hart en longen namelijk extra hard. Wanneer je deze training doet, merk je al snel dat je conditie verbeterd.
Daarnaast zorgt HIIT voor een afterburn-effect. Door de intensiteit van de oefeningen ga je in korte tijd explosief aan het werk en heeft je lichaam na de training meer tijd nodig om te herstellen. Zo zorgt HIIT ervoor dat je ook na de training vet blijft verbranden. Lekker!
Ook zorgt HIIT voor de opbouw en het behoud van je spieren. Omdat HIIT zo kort is, heeft je lichaam niet genoeg tijd om de verbranding van spieren op te starten. 


 
 
E-mailen
Instagram